როგორ მოვამზადოთ ქოქოსის იოგურტი - რძის პროდუქტების გარეშე

1 month ago 3

ქოქოსის იოგურტი — რძის პროდუქტების გარეშე

ინგრედიენტები:

1 პატარა ქოქოსის ნაღები (400 მლ) — უპირველესად კარგი ხარისხის, ნატურალური, გარეშე დამატებული შაქრისა და დანამატების
1–2 სუფრის კოვზი პრობიოტიკების პუდრი ან ნატურალური პრობიოტიკური კაფსულები (მისაღები და იოგურტის შემქმნელი ბაქტერიები)
1 ჩაის კოვზი ნატურალური თაფლი ან აგავეს სიროფი (სურვილისამებრ, ტკბობისთვის)
მომზადების ინსტრუქცია:

ქოქოსის ნაღები შეასხით მინის ან კერამიკულ ჭურჭელში.
დაამატეთ პრობიოტიკი და კარგად აურიეთ, რომ ბაქტერიები კარგად გაშალოს.
გადააფარეთ ჭურჭელი სუფთა პირსახოცით ან სპეციალური იოგურტის გამრავლებელი თავსახურით.
დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 24-48 საათით, პრობიოტიკების აქტივაციისთვის და ფერმენტაციისთვის.
როცა იოგურტი დაკნძება და მიღებულ მასას აქვს მსუბუქი მჟავე არომატი, აურიეთ თაფლი ან აგავა (თუ გსურთ) და გადაანაწილეთ მაცივარში დასატკბობად.
გამოიყენეთ 1-2 კვირის განმავლობაში.
თუ არ გაქვთ პრობიოტიკი, შესაძლებელია გამოიყენოთ ვეგანური იოგურტის „სტარტერი“ ან ცოტა სახეობრივი იოგურტი პრობიოტიკებით (მაგ., ქოქოსის ვეგანური იოგურტი) როგორც დასაწყისი.

სრულად წაკითხვა