მომზადეთ მაკარონი ლორით სახლში

2 months ago 7

აი მარტივი და გემრიელი რეცეპტი — მაკარონი ლორით, რომელიც სწრაფად მზადდება და შესანიშნავი არჩევანია როგორც სადილად, ისე ვახშმად.

ინგრედიენტები (2–3 ულუფა):
250 გრ მაკარონი (პენე, სპაგეტი, ფუზილი ან თქვენი რჩეული)
150 გრ ლორი (დაჭრილი პატარა ნაჭრებად)
1 თავი ხახვი (დაჭრილი წვრილად)
2–3 კბილი ნიორი (გატარებული ან წვრილად დაჭრილი)
150 მლ ნაღები (ან 100 გრ არაჟანი + ცოტა რძე)
50–70 გრ გახეხილი ყველი (პარმეზანი ან სხვა დადნობადი)
1 სუფრის კოვზი კარაქი ან ზეთი
მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით
სურვილისამებრ – წიწაკა, ოხრახუში ან მუსკატის კაკალი
მომზადება:
მაკარონის მოხარშვა:
მოხარშე მაკარონი მწარე მარილიან წყალში, როგორც პაკეტზეა მითითებული. გადაწურე და ცოტაოდენი წყალი შეინახე სოუსისთვის.
ლორისა და ხახვის მომზადება:
ტაფაში გაადნე კარაქი ან გააცხელე ზეთი.
მოათავსე ხახვი და მოშუშე 2–3 წუთით, შემდეგ დაუმატე ლორი.
გააგრძელე მოშუშვა კიდევ 3–5 წუთი, სანამ ლორი ოდნავ დაიბრაწება.
ბოლოს დაუმატე ნიორი და მოშუშე 1 წუთით.
სოუსის მომზადება:
ტაფაში ჩაასხი ნაღები (ან არაჟანი და ცოტა რძე).
მოურიე და ადუღე დაბალ ცეცხლზე 3–4 წუთით.
დაამატე მარილი, პილპილი, სურვილისამებრ – მუსკატი.
ჩააყარე გახეხილი ყველი და მოურიე, რომ დადნეს.
შერევა:
მოხარშული მაკარონი ჩაყარე სოუსში. თუ საჭიროა, დაასხი ცოტაოდენი მაკარონის წყალი, რომ სოუსი არ გამოშრეს.
კარგად აურიე და გააჩერე 1–2 წუთი დაბალ ცეცხლზე, რომ გემო გაიჟღინთოს.
მირთმევა:
მიირთვი ცხელ მდგომარეობაში, სურვილისამებრ მოაყარე ახალდაჭრილი ოხრახუში ან დამატებითი ყველი.

თუ გინდა, შემიძლია შემოგთავაზო ღუმელში Gratini-ს ვარიანტიც — ოდნავ დაბრაწული ზედაპირით.

სრულად წაკითხვა