ხრაშუნა აზიური სალათი ნუდლსების გარეშე შესანიშნავი არჩევანია მსუბუქი, გამაგრილებელი და არომატული კერძის მოსამზადებლად. ის აერთიანებს ბოსტნეულის ხრაშუნა ტექსტურას, მჟავატკბილ და ოდნავ პიკანტურ სოუსს და მარტივად მზადდება.
ხრაშუნა აზიური სალათი (ნუდლსების გარეშე)
ინგრედიენტები:
ახალი კიტრი – 2 ცალი
სტაფილო – 1 ცალი
წითელი ტკბილი ბულგარული წიწაკა – 1 ცალი
თეთრი კომბოსტო ან ჩინური კომბოსტო (პეკინი) – დაახლოებით 1 ჩაის ჭიქა დაჭრილი
მწვანე ხახვი – 1 ღერო
ახალი ქინძი ან კამა – სურვილისამებრ
შემწვარი არაქისი ან სეზამის მარცვლები – 2 სუფრის კოვზი (მოხალული, დაუმარილებელი)
სოუსი:
სოიოს სოუსი – 2 სუფრის კოვზი
ბრინჯის ძმარი ან ლიმონის წვენი – 1 სუფრის კოვზი
სეზამის ზეთი – 1 ჩაის კოვზი
თაფლი ან შაქარი – 1 ჩაის კოვზი
გახეხილი ნიორი – 1 კბილი
წიწაკის ფანტელი ან ჩილი სოუსი – გემოვნებით
მომზადება:
ბოსტნეული დაჭერი თხლად (შეგიძლია გამოიყენო ხახვის სახეხი, სპირალური საჭრელი ან უბრალოდ დაჭრა ჩხირებად).
კომბოსტო ოდნავ ხელით მოზილე, რომ დარბილდეს და არ იყოს ძალიან მკაცრი.
მოათავსე ბოსტნეული დიდ ჯამში, დაუმატე მწვანე ხახვი და ახალი ქინძი.
ცალკე პატარა თასში აურიე ყველა სოუსის ინგრედიენტი ერთგვაროვან მასამდე. დააგემოვნე და დაარეგულირე მჟავატკბილობა.
დაასხი სოუსი ბოსტნეულს და კარგად აურიე.
ბოლოს მოაყარე მოხალული არაქისი ან სეზამის მარცვლები ხრაშუნა ეფექტისთვის.
მაცივარში გააჩერე 10–15 წუთი, რომ გემოები შეერიოს.
რჩევები:
სოუსი შეგიძლია მოამზადო წინასწარ და მაცივარში რამდენიმე დღე შეინახო.
არაქისის ნაცვლად შეგიძლია გამოიყენო ნუში ან მზესუმზირის მარცვლები.
თუ გინდა, სალათი იყოს უფრო ნოყიერი, შეგიძლია დაუმატო მოხარშული ქათამი ან ტოფუ.