ხრაშუნა აზიური კიტრის სალათი

5 days ago 6

ხრაშუნა აზიური კიტრის სალათი მარტივი, გამაგრილებელი და პიკანტური კერძია, რომელიც შესანიშნავად ერგება როგორც ძირითადი კერძების გვერდით, ასევე როგორც მსუბუქი წასახემსებელი. მას ახასიათებს მჟავატკბილი, ოდნავ პიკანტური გემო და ხრაშუნა ტექსტურა.

ხრაშუნა აზიური კიტრის სალათი
ინგრედიენტები:

ახალი კიტრი – 2-3 საშუალო (უკეთესია ქართული ან მცირე თესლიანი)
მარილი – ნახევარი ჩაის კოვზი
სოიოს სოუსი – 1.5 სუფრის კოვზი
ბრინჯის ძმარი ან ვაშლის ძმარი – 1 სუფრის კოვზი
შაქარი – 1 ჩაის კოვზი (ან გემოვნებით)
სეზამის ზეთი – 1 ჩაის კოვზი
ჩილი ფანტელი ან წითელი წიწაკა – სურვილისამებრ, ოდნავ პიკანტურად
გახეხილი ნიორი – 1 კბილი
სეზამის მარცვლები – 1 ჩაის კოვზი (შემწვარი – უკეთესია)
მწვანე ხახვი – 1 ღერო, წვრილად დაჭრილი
მომზადება:

კიტრი გარეცხე და ოდნავ გაწურე ან ტილოთ კარგად გააშრე. დაჭერი წვრილ რგოლებად ან ჩხირებად.
თუ გინდა, უფრო ტექსტურული გამოვიდეს, კიტრი ოდნავ დაბეგვე დანა/ნაჭრელით და შემდეგ დაჭერი – ასე უკეთ შეიწოვს სოუსს და უკეთ „ხრაშუნებს“.
მოაყარე ცოტა მარილი, შეურიე და გააჩერე 10 წუთით, რომ კიტრმა გამოუშვას წყალი. შემდეგ გაწურე და გადაასხი ზედმეტი სითხე.
ცალკე თასში აურიე სოიოს სოუსი, ძმარი, შაქარი, სეზამის ზეთი, ნიორი და წიწაკა.
დაამატე კიტრი სოუსში, მოაყარე სეზამის მარცვლები და მწვანე ხახვი.
კარგად აურიე და გააჩერე მაცივარში 10–15 წუთი, რათა არომატები შეერიოს.
რჩევები:

თუ გაქვს დრო, შეგიძლია სალათი 1 საათითაც გააჩერო მაცივარში – გემო კიდევ უფრო გამდიდრდება.
კიტრი იდეალურია ტყემლის მსგავსი აზიური კერძების ან უბრალო ბრინჯის გვერდით.

სრულად წაკითხვა