ინგრედიენტები (4 პორციაზე):
სალათის ფოთლები (რომანო, რუკოლა, ან სხვ.) — 150 გ
ნუშის თხელი ნაჭრები — 50 გ
პარმეზანის ფხვნილი — 50 გ
ზეითუნის ზეთი — 3 ს.კ.
ნივრის ლოყა — 1 ცალი (ჩამოჭრილი წვრილად)
თეთრი ძმარი ან ლიმონის წვენი — 1 ს.კ.
მარილი და შავი პილპილი — გემოვნებით
მომზადების ინსტრუქცია:
ნუშის მომზადება:
პატარა ტაფაში შუაზე აცხვეთ ნუში, სულ რამდენიმე წუთი, სანამ ოქროსფერი და სუნიანი გახდება. გადაიტანეთ გვერდზე.
ნიორის შეწვა:
იმავე ტაფაში დაადეთ ზეითუნის ზეთი, შეურიეთ ნიორი და სწრაფად, დაბალ ცეცხლზე ათქვიფეთ, რომ არ დაიწვეს, დაახლოებით 1 წუთი.
სალათის შეწვა:
დაუმატეთ სალათის ფოთლები და სწრაფად მოხარშეთ (თბილი სალათისთვის) 1-2 წუთი, სანამ ფოთლები სუსტი wilt გახდება.
დაზავება:
მოაყარეთ მარილი, პილპილი, ჩაასხით ძმარი ან ლიმონის წვენი და მოაყარეთ ნუში და პარმეზანი.
მომზადება:
სწრაფად ურიეთ და გადაიტანეთ თეფშებზე. დაუყოვნებლივ მიირთვით.