ცხელი თაფლით შემწვარი ბოსტნეულის რეცეპტი

2 months ago 10

ცხელი თაფლით შემწვარი ბოსტნეული – იდეალური კომბინაცია ტკბილი და ცხარე არომატების! ეს კერძი ძალიან მარტივი მოსამზადებელია და შეუძლია ნებისმიერ კერძს საინტერესო გემო შემატოს.

ინგრედიენტები
1 ცალი ბულგარული წიწაკა (წითელი ან ყვითელი)
1 ცალი ყაბაყი
1 ცალი ბადრიჯანი
1 თავი ბროკოლი
1 პატარა ხახვი (სურვილისამებრ)
2 ს/კ ზეითუნის ზეთი
1 ჩ/კ მარილი
1/2 ჩ/კ შავი პილპილი
1/2 ჩ/კ მშრალი ოხრახუში (ან რეჰანი)
ცხარე თაფლის სოუსისთვის
2 ს/კ თაფლი
1 ჩ/კ ჩილის ფანტელები (ან 1/2 ჩ/კ შრაჭა)
1 ჩ/კ ლიმონის წვენი
მომზადება
ბოსტნეულის მომზადება:
დაჭერით ბოსტნეული საშუალო ზომის ნაჭრებად.
მოათავსეთ თასში, მოასხით ზეითუნის ზეთი, მარილი, შავი პილპილი და მშრალი სანელებლები. კარგად აურიეთ.
შემწვარი ბოსტნეულის მომზადება:
გააცხელეთ ტაფა საშუალო ცეცხლზე.
დაამატეთ ცოტაოდენი ზეითუნის ზეთი და შეწვით ბოსტნეული 8-10 წუთის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ.
როცა ბოსტნეული მოიბრაწება და დარბილდება, გადმოდგით ცეცხლიდან.
ცხარე თაფლის სოუსის მომზადება:
პატარა ჭიქაში აურიეთ თაფლი, ჩილის ფანტელები და ლიმონის წვენი.
საბოლოო შეზავება:
შემწვარ ბოსტნეულს მოასხით ცხარე თაფლის სოუსი და კარგად აურიეთ, რომ ყველა ნაჭერი კარგად გაიჟღინთოს.
მომსახურება:
შეგიძლიათ მიირთვათ როგორც ცალკე კერძი ან ხორცთან, ბრინჯთან ან ქუსქუსთან ერთად.

სრულად წაკითხვა