ცხარე შემწვარი ბადრიჯანი იდეალური კერძია მათთვის, ვისაც უყვარს ცხარე და არომატული კერძები. გთავაზობთ მარტივ და გემრიელ რეცეპტს:
ინგრედიენტები:
2-3 საშუალო ზომის ბადრიჯანი
3 კბილი ნიორი (დაჭრილი ან დაჭყლეტილი)
1 ჩაის კოვზი წიწაკის ფანტელები ან ცხარე წიწაკა (გემოვნებით)
2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
1 სუფრის კოვზი ძმარი (ბრინჯის ან ვაშლის)
1 ჩაის კოვზი შაქარი
1 სუფრის კოვზი სეზამის ზეთი (ან ზეითუნის ზეთი)
2 სუფრის კოვზი მზესუმზირის ზეთი (შემოსაწვავად)
1 ჩაის კოვზი კოწახური ან ძმარში დაფლებული ჯანჯაფილი (არასავალდებულო)
მწვანილი (ქინძი ან ხახვი) – გარნირისთვის
მომზადება:
ბადრიჯნის მომზადება:
ბადრიჯანი დაჭერით გრძელი ზოლებად ან წრიულ ნაჭრებად.
მოაყარეთ მარილი და დატოვეთ 15-20 წუთით, რათა ზედმეტი წყალი გამოუშვას. შემდეგ ჩაწურეთ ქაღალდის ხელსახოცით.
შეწვა:
ტაფაზე გააცხელეთ მზესუმზირის ზეთი და მოათავსეთ ბადრიჯნის ნაჭრები.
შეწვით საშუალო ცეცხლზე, სანამ ორივე მხრიდან ოქროსფერი და რბილი არ გახდება.
სოუსის მომზადება:
ცალკე თასში აურიეთ სოიოს სოუსი, ძმარი, შაქარი, ნიორი, წიწაკის ფანტელები და სეზამის ზეთი.
შეკრება:
შემწვარი ბადრიჯანი მოათავსეთ ჯამში და დაასხით მომზადებული სოუსი.
კარგად აურიეთ და გააჩერეთ 5-10 წუთით, რათა ბადრიჯანი კარგად გაჯერდეს გემოთი.
მირთმევა:
ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი ქინძი ან მწვანე ხახვი.
სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ მორთოთ სეზამის მარცვლებით.