ქათმის ფახიტასი — ჯანსაღი ვახშამი
ინგრედიენტები:
500 გრამი ქათმის ფილე, წვრილად დაჭრილი
1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
1 წითელი წიწაკა, თხლად დაჭრილი
1 მწვანე წიწაკა, თხლად დაჭრილი
1 საშუალო ხახვი, თხლად დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, დაჭყლეტილი
1 ჩაის კოვზი პაპრიკა
1 ჩაის კოვზი კიმონი
1/2 ჩაის კოვზი ოხრახუში (განსაკუთრებით მშრალი)
1/2 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკა (ფხვნილი) — სურვილისამებრ
მარილი და პილპილი გემოვნებით
თეთრი ლავაში ან ტორტილია (შეუძლია სრული ან ცალფენიანი)
ლაიმის წვენი, ქინძი და ავოკადო (საზამთრო) — დეკორაციად
მომზადების წესები:
სოუსისთვის ქათმის ნაჭრებზე მოასხით ზეითუნის ზეთი, დაასხით პაპრიკა, კიმონი, ოხრახუში, წითელი წიწაკა, მარილი და პილპილი. კარგად მოურიეთ და დატოვეთ მარიინაციაში 15-20 წუთი.
გააცხელეთ დიდი ტაფა საშუალო ცეცხლზე და შეწვით ხახვი, ნიორი, წითელი და მწვანე წიწაკა 5 წუთი, სანამ ფერები არ შემაღლებულან და ბოსტნეული სუსტად არ დარბილდება.
დაუმატეთ მარინადში მოთავსებული ქათამი და გააგრძელეთ შეწვა, პერიოდულად ურიეთ, სანამ ქათამი კარგად არ შეწვება და ოქროსფერი არ გახდება (დაახლოვებით 8-10 წუთი).
სერვირებისთვის დათბეთ ლავაში ან ტორტილია, შედგით მასში შეწურული ქათამი და ბოსტნეული.
დაასხით ლაიმის წვენი, დაამატეთ თხელი ქინძი და თუ გსურთ, მოაყარეთ ავოკადო.