ატმის სალათი მარტივად მოსამზადებელია და შეიძლება იყოს როგორც ტკბილ-მარილიანი, ისე სრულად ტკბილი ან მწკლარტე. ქვემოთ გთავაზობ ატმის სალათის რამდენიმე პოპულარულ და განსხვავებულ ვარიანტს:
1. ატმის და ფეტა ყველის სალათი
ინგრედიენტები:
ატამი (საღია ფერის, კარგად დამწიფებული)
ფეტა ყველი (ან ნებისმიერი რბილი თეთრი ყველი)
რეჰანი ან პიტნა
კაკალი (მცირედ მოხრაკული)
ზეითუნის ზეთი
ბალზამიკის ძმარი ან ლიმონის წვენი
მარილი, შავი პილპილი
მომზადება:
ატამი დაჭერი თხლად. ფეტა ყველი გაამტვრიე ხელით ან დაჭერი. ყველაფერი მოათავსე თასში, დაასხი ზეთი, ძმარი და მოაყარე სანელებლები. თავზე მოაყარე კაკალი.
2. გრილზე შემწვარი ატმის სალათი არუგულათი
ინგრედიენტები:
ატამი (დაჭრილი ორ ნაწილად და გრილზე მსუბუქად შემწვარი)
არუგულა
მოცარელა (ან ბურატა)
ზეთისხილი (შავი ან მწვანე)
ზეითუნის ზეთი
ლიმონის წვენი ან ბალზამიკის კრემი
მომზადება:
ატამი შემწვი გრილზე ან ტაფაზე ორ წუთში თითო მხარეს. აურიე სხვა ინგრედიენტებთან და მოასხი სოუსი.
3. ატმის და პომიდვრის სალათი
ინგრედიენტები:
ატამი
ჩერი პომიდვრები ან ჩვეულებრივი პომიდორი
წითელი ხახვი (ძალიან თხლად დაჭრილი)
რეჰანი
ზეითუნის ზეთი
ვაშლის ან თეთრი ღვინის ძმარი
ცოტაოდენი თაფლი (სურვილისამებრ)
მომზადება:
ყველა ინგრედიენტი დაჭერი საშუალო ზომის ნაჭრებად. აურიე მსუბუქად და მოასხი სოუსი. კარგად ერწყმის როგორც მაცივარში გაციებული, ისე ოთახის ტემპერატურაზე.
4. ტკბილი ატმის სალათი იოგურტით და თხილით
ინგრედიენტები:
ატამი
ბერძნული იოგურტი
თაფლი
ნუში ან თხილი (შესაწვავად)
დარიჩინი ან ვანილი (სურვილისამებრ)
მომზადება:
ატამი დაჭერი და დაასხი იოგურტი. მოასხი თაფლი და მოაყარე შებრაწული თხილი. შესაძლებელია დარიჩინის ან ვანილის დამატებაც.