პომიდვრის სალათა ერთ-ერთი ყველაზე მარტივი და მრავალსახოვანი სალათაა – მისი გემო ძლიერად იცვლება ინგრედიენტებისა და სოუსის მიხედვით. ქვემოთ გთავაზობ რამდენიმე განსხვავებულ ვარიაციას:
1. კლასიკური ქართული სტილი
ინგრედიენტები:
პომიდორი
ხახვი
ქინძი
მარილი
მცენარეული ზეთი ან მზესუმზირის ზეთი
შენიშვნა:
შეგიძლია დაუმატო მწვანე წიწაკაც ცოტა სიცხარით.
2. პომიდორი და ყველი (კაპრეზე ქართულად)
ინგრედიენტები:
პომიდორი
იმერული ან სულგუნის ყველი
ბაზილიკი ან რეჰანი
ზეითუნის ზეთი
ბალზამიკის კრემი ან ძმარი
ვარიაცია:
სულგუნის ნაცვლად შეგიძლია გამოიყენო მოცხარის ყველი ან ჩიზა.
3. პომიდორი ლობიოთი და ნიგვზით
ინგრედიენტები:
პომიდორი
მოხარშული წითელი ლობიო
ნიგოზი (გატარებული)
ძმარი
მარილი, წიწაკა
ქინძი/კამა
შენიშვნა:
შეიძლება დაამატო ცოტაოდენი ნიორიც.
4. პომიდორი და ავოკადო ლაიმით
ინგრედიენტები:
პომიდორი
ავოკადო
წითელი ხახვი
ლაიმის წვენი
ქინძი
ზეითუნის ზეთი
ვარიაცია:
დაუმატე მოხრაკული მზესუმზირის თესლი ტექსტურისთვის.
5. ხმელთაშუა ზღვის სტილი
ინგრედიენტები:
პომიდორი
ზეთისხილი
ფეტა ყველი
კაპარი
წითელი ხახვი
ორეგანო
ზეითუნის ზეთი
შენიშვნა:
შესანიშნავი გარნირია თევზეულთან.
6. პომიდორი კიტრით და იოგურტის სოუსით
ინგრედიენტები:
პომიდორი
კიტრი
ნიორი
იოგურტი
ლიმონის წვენი
კამა
ვეგეტარიანული, მსუბუქი და ცოცხალი გემო.
7. პომიდორი და გრილზე შემწვარი ბულგარული წიწაკა
ინგრედიენტები:
პომიდორი
შემწვარი წითელი ბულგარული
ნიორი
ქინძი ან რეჰანი
ძმარი ან ლიმონის წვენი
ზეითუნის ზეთი
ძალიან არომატული და ტექსტურულად მდიდარი ვარიანტია.