🥕 ბოსტნეულის დაფა + სოუსები
ძირითადი ბოსტნეული (შეგიძლია დაალაგო ბრტყელ დაფაზე ან დიდ თეფშზე):
სტაფილო (დაჭრილი ღეროებად)
კიტრი (ღეროებად ან თხელ რგოლებად)
ბულგარული წიწაკა (წითელი, ყვითელი, მწვანე)
ყვავილოვანი კომბოსტო
ბროკოლი (ზეთშიც შეგიძლიათ ოდნავ მოაშუშოთ)
ჩერი პომიდორი
ბოლოკი (დაჭრილი თხელად)
ოლივები
ავოკადოს ნაჭრები (სუფრის ბოლოს წამოჭრილი, რომ არ გაშავდეს)
მოხარშული ლობიო ან ცოცხალი შაქარყინული ბარდა
პატარა ლეღვის ან კივის ნაჭრები — ინტრიგისთვის 🍈
🥣 სოუსები
1. ჰუმუსი (კლასიკური ან წიწაკიანი)
მოხარშული ნუშიანი ან ჩვეულებრივი საზეთში მოხარშული ნუშიანი წიწაკა
ტაჰინი
ლიმონის წვენი
ნივრიანი ვარიანტიც არ გააფუჭებს!
2. იოგურტის-საზაფაროს დიპი
ბერძნული იოგურტი
გახეხილი კიტრი (გაწურული)
ნიორი, პიტნა, მარილი
ლიმონის წვენი
3. ავოკადოს კრემი (მინი-გუაკამოლე)
ავოკადო (დაჭყლეტილი)
ლაიმის წვენი
მარილი, პილპილი
ცოტაოდენი წითელი ხახვი ან პომიდორი წვრილად დაჭრილი
4. სათავგადასავლო არაჩვეულებრივი — თხილის პასტა + ლიმონი + სოიოს სოუსი
არაქისის ან ნუშიანი პასტა
ცოტა ლიმონი
სოიოს სოუსი
ცოტაოდენი წყალი კონსისტენციისთვის
სურვილისამებრ: წიწაკის ფანტელი 🌶️
რჩევა გაფორმებისთვის:
გამოიყენე სხვადასხვა ფერის ბოსტნეული ნახევარწრეებად, ლენტებად, ზიგზაგებად
პატარა ჯამებში ჩაასხი დიპები და დაალაგე ცენტრში
დაამატე მწვანილი ან ჭინჭარი დეკორად