1. ვეგანური წითელი ლობიოს ჩილე
ინგრედიენტები:
1 ჭიქა წითელი ლობიო
1 თავი ხახვი, დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, დაჭყლეტილი
1 წიწაკა, დაჭრილი
1 ქილა კონსერვირებული პომიდორი
1 ჩაის კოვზი კუმინი
1 ჩაის კოვზი წითელი წიწაკა (პაპრიკა)
მარილი, გემოვნებით
2 ჭიქა ბულიონი (ბოსტნეულის)
მცენარეული ზეთი
მომზადება:
თხელ ზეთში მოშუშეთ ხახვი, ნიორი და წიწაკა.
დაუმატეთ ლობიო, კუმინი და წითელი წიწაკა, ხარშეთ რამდენიმე წუთი.
ჩაამატეთ პომიდორი და ბულიონი, მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 30-40 წუთი, სანამ ლობიო რბილი გახდება.
დაასხით მარილი გემოვნებით, მიირთვით ბრინჯთან ან ტოსტთან ერთად.
2. ვეგანური ბურგერი შავი ლობიოთი
ინგრედიენტები:
1 ქილა შავი ლობიო, გარეცხილი და გახეხილი
1 პატარა ხახვი, დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, დაჭყლეტილი
1/2 ჭიქა შვრია ფაფა ან ფქვილი
1 ჩაის კოვზი კიმჩი (მომზადების ალტერნატივა: პაპრიკა)
მარილი, პილპილი
მცენარეული ზეთი
მომზადება:
შავი ლობიო დაამსხვილეთ ხელი ან ჯამში ჩასასხმელი საშუალებით.
აურიეთ ხახვი, ნიორი, შვრია, კიმჩი, მარილი და პილპილი.
ჩამოაყალიბეთ ბურგერის ფორმები.
medium ცეცხლზე შეწვით ზეთში თითო მხრიდან 4-5 წუთი, ვიდრე ქერქი არ გამოიფინება.
მიირთვით პური და სასურველი სალათით.
3. კოქნატი ტკბილი კარტოფილით და კაპუსტით
ინგრედიენტები:
2 საშუალო ზომის ტკბილი კარტოფილი, კუბიკებად დაჭრილი
1 თავი კაპუსი, თხლად დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, დაჭყლეტილი
2 სუფრის კოვზი სოიოს სოუსი
1 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
მარილი, პილპილი
მომზადება:
ტკბილი კარტოფილი მოათავსეთ თიხის საცხობ ფირფიტაზე, გადაუსვით ზეთი და დაუმატეთ მარილი, პილპილი. გააცხვეთ 200 გრადუსზე 25-30 წუთი.
სხვა ტაფაზე წვრილად დაჭრილი კაპუსი და ნიორი შეწვით ზეითუნის ზეთში, დაამატეთ სოიოს სოუსი.
მოათავსეთ ფირფიტაზე კარტოფილი, დაასხით კაპუსი და მიირთვით.
4. ვეგანური ბოსტნეულის კარიდან რაგუ
ინგრედიენტები:
1 თავი ხახვი, დაჭრილი
2 კბილი ნიორი, დაჭყლეტილი
1 მწვანე წიწაკა, დაჭრილი
1 საშუალო ყვითელი კიტრი (კარგია ფერადი ბულგარული წიწაკა)
1 ქილა პომიდვრის პიურე
1 სუფრის კოვზი ბალზამიკური ძმარი
მარილი, პილპილი
მცენარეული ზეთი
მომზადება:
შეწვით ხახვი და ნიორი ზეთში.
დაამატეთ წიწაკა და კიტრი, დააფარეთ თავი და დაახურეთ 10 წუთი.
ჩაასხით პომიდვრის პიურე და ბალზამიკური ძმარი, ხარშეთ დაბალ ცეცხლზე 15 წუთი.
მარილ-პილპილით მოამზადეთ და მიირთვით თეთრ ბრინჯთან ან პასტასთან.
5. კუსკუსი ბოსტნეულით და წითელი ლობიოთი
ინგრედიენტები:
1 ჭიქა კუსკუსი
1 ჭიქა ბულიონი (ბოსტნეულის)
1 ჭიქა წითელი ლობიო, მოხარშული
1 სტაფილო, დაჭრილი პატარა კუბიკებად
1 ცალი წითელი წიწაკა, დაჭრილი
2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი
1 სუფრის კოვზი ლიმონის წვენი
მარილი, პილპილი
მომზადება:
დაასხით ბულიონი და ცოტა ზეთი კუსკუსზე, დააფარეთ თავი და დადგით 5 წუთი.
მოშუშეთ სტაფილო და წიწაკა ზეთში, დაუმატეთ ლობიო.
კუსკუსს დაუმატეთ ბოსტნეული, ლიმონის წვენი და ჩააბანეთ. მარილი და პილპილი დააჭირეთ გემოვნებით.