ბაბუაწვერას თაფლი - ვეგანური ყვავილების სიროფი

1 month ago 3

მცენარეული, ნატურალური და ტკბილი სითხე, რომელიც გამოიყენება თაფლის ალტერნატივად.
აქ არის მარტივი რეცეპტი, როგორ გააკეთოთ ბაბუაწვერას ყვავილების სიროფი სახლში:

ბაბუაწვერას თაფლი (ვეგანური ყვავილების სიროფი)
ინგრედიენტები:

2 ჭიქა ბაბუაწვერას ყვავილი (მიღებული ბუნებრივ ადგილას, კარგად გარეცხილი და მშრალი)
2 ჭიქა წყალი
2 ჭიქა წვრილად დაკრეფილი შაქარი ან სუფრის კოვზი აგავეს სიროფი /Maple syrup (მარტივი ტკბობისთვის)
1 ლიმონის წვენი (ნახევარი ლიმონი)
მომზადების ინსტრუქცია:

დიდ ქვაბში ჩაყარეთ ბაბუაწვერას ყვავილები და დაასხით წყალი. დაადეთ საშუალო ცეცხლზე და მიიყვანეთ მოსასვლელამდე, შემდეგ ნაკლებ ცეცხლზე ხარშეთ 20-30 წუთი.
ქვაბი დააფარეთ თავსახური და დატოვეთ 24 საათით მობარდეს, რომ ყველა სურნელი და არომატი გადმოსცემოს წყალში.
შემდეგ გადაწურეთ სითხე ბამბის ქსოვილით ან ჩანგლით, რომ ყვავილები და ბლანტები აიცილოთ.
სითხე დააბრუნეთ ქვაბში, დაამატეთ შაქარი ან აგავა და ლიმონის წვენი.
დაადეთ საშუალო ცეცხლზე და აადუღეთ, შემდეგ ქვემოდან შეამცირეთ ცეცხლი და ხარშეთ, პერიოდულად ურიეთ, სანამ სიროფი მსხვილი არ გახდება (დაახლოებით 15-20 წუთი).
გააჩერეთ გაცივდეს, გადაიტანეთ ქილაში და შეინახეთ მაცივარში.
გამოყენება:
სიროფი შესანიშნავია ჩაისთვის, დესერტების, პურის ან პუდინგების დასამატებლად.

სრულად წაკითხვა